Bezpečné podávání léčiv ve zdravotnických zařízeních z pohledu sester - Sedláčková, Eva (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce na téma "Bezpečné podávání léčiv ve zdravotnických zařízeních z pohledu sester" navazuje na moji bakalářskou práci "Příprava a podání léků nelékařským zdravotnickým personálem". Je rozdělena na dva velké celky část teoretickou a výzkumnou. Oba celky se zabývají správným zacházením s léčivými přípravky, pochybením ve zdravotnictví, příslušnou legislativou a možnostmi zvýšení kvality podávání léků ve zkoumaném zdravotnickém zařízení Výzkumná část je složená z kvalitativně-kvantitativní studie. Kvalitativní výzkum probíhal formou polostandardizovaného rozhovoru. Kvantitativní studie analyzovala míru znalostí respondentů formou pre-testu a post-test.
Safe medication administration in medical facilities in terms of middle management
Keywords: podávání léčiv; bezpečí pacientů; zdravotnická zařízení; kvalita péče; administration of medication; patient safety; medical devices; quality care