Jiří Pištora jako nakladatelský redaktor - Bílek, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce Jiří Pištora jako nakladatelský redaktor je zaměřena na představení činnosti nakladatelského redaktora Jiřího Pištory. Cílem práce je analyzovat devět lektorských posudků vypracovaných Jiřím Pištorou a pokusit se postihnout jeho nepřímou účast na konečné podobě kanonického textu. Zajímá nás otázka, jakým způsobem nakladatelský redaktor přistupuje k posuzovanému textu, i jaký je jeho osobní vklad jí. Ve snaze identifikovat a rozšifrovat jednotlivé imperativy i na pozadí kulturně-politických událostí nazíráme každého z devíti autorů pohledem co nejširším.
Jiři Pištora as Publishing Editor
Keywords: publishing editor; Pistora, Jiri; rewieved text; poetry of sixties; nakladatelský redaktor; Pištora, Jiří; lektorský posudek; poezie 60. let