Mycobacterium tuberculosis - diagnostika, terapie a prevence - Chudobová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřená na acidorezistentní bakterii Mycobacterium tuberculosis, která je původcem nejrozšířenějšího infekčního onemocnění na světě tuberkulózy. V práci jsou uvedeny morfologické vlastnosti bakterie, včetně patogeneze a onemocnění, které způsobuje. Pozornost je dále věnována zejména diagnostice se zaměřením na molekulárně biologické metody. Kromě diagnostiky tato práce rovněž zmiňuje i možnosti terapie a prevence.
Mycobacterium tuberculosis - diagnostics, therapy and prevention
Keywords: Mycobacterium tuberculosis; tuberkulózní infekce; molekulární metody; antituberkulotika; tuberculous infections; molecular methods; antituberculotics