Hypoteční úvěry a jejich krytí - Horáková, Dita (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce představuje komplexní pohled na hypoteční úvěry a trh s nimi. V úvodu je stručně popsán vývoj hypotečního bankovnictví a jeho legislativní úprava. Dále následuje rozbor hypotečního úvěru jako takového a celkový proces žádání o tento úvěr. Je provedena analýza současné situace na trhu a komplexní nabídky bank. Poslední kapitola je věnována hypotečním zástavním listům.
Mortgage loans and their coverage
Keywords: mortgage loans; mortgage bonds; interest rates; interest from loans; hypoteční úvěry; hypoteční zástavní listy; úrokové sazby; doba splácení; anuita; úroky z úvěrů