Kulturní život v Ústí nad Orlicí na přelomu 19 a 20. století - Plíva, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na otázku kulturního života v Ústí nad Orlicí.Zabývá se spolky, které v dané době vznikly nebo již existovaly.Dále poukazuje na architekturu města a sleduje významné osobnosti.
Cultural Life in Ústí nad Orlicí at the Turn of 19 and 20 Centuries
Keywords: kulturní život; architektura; spolky; rodáci; historie; 19. století; 20. století; cultural life; architecture; societies; personalities; 20th century; 19th century