Kvantifikace rizik při pojištění motorových vozidel v ČR - Smolná, Nikola (Univerzita Pardubice, 2016)
V diplomové práci je popsán tržní mechanismus a rizikové podmínky v oblasti pojištění motorových vozidel. Jsou zde identifikovány metody stanovení pojistného a systému bonus malus. Dále jsou popsány metody pravděpodobnostního modelování počtu a výšky škod v oblasti havarijního pojištění, které jsou aplikovány na reálná data.
Quantification of risks in motor insurance in the Czech Republic
Keywords: pojištění motorových vozidel; systém bonus-malus; pravděpodobnostní rozdělení počtu škod; pravděpodobnostní rozdělení výše škod; kolektivní model rizika; motor insurance; system of bonus malus; claim-freguency distribution; claim-severity distribution; collective risk model