Bláznovská role v sociokulturním kontextu - Kinscher, Jiří (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá problematikou bláznovství v sociokulturním kontextu. Věnuje pozornost proměnám vztahu společnosti k odlišnému jedinci. Metodologicky vychází z prací kulturně historických, historicko-antropologických a psychologických.
The role of folly in social and cultural context
Keywords: dějiny; šílenství; Duševní nemoci; psychologie; psychiatrie; sociologie kultury; historická antropologie; kulturní antropologie