Mongolská komunita v Pardubickém a Královéhradeckém kraji (deskripce konkrétní skupiny) - participace na komunitním životě - Spálenský, Adam (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na mongolskou komunitu v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Autor analyzuje příchod příslušníků mongolské menšiny do České republiky. Dále popisuje příčiny vzniku této komunity, ve spojitosti s vlivem zaměstnavatelů a neziskových organizací. Zabývá se vztahem mezi důvody migrace a mírou participace na komunitním životě.
Mongolian community in Pardubice and Hradec Králové Region( description of concrete group) - participation on community life
Keywords: Mongolové; komunita; etnická menšina; Pracovní migrace; Mongols; community; immigrants; Work migration