Analýza dopadu čerpání evropských dotací na rozvoj vybraného regionu - Knězáčková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2015)
Vstup do Evropské unie umožnil České republice využívat prostředky z evropských fondů. Přínos a potenciál evropských dotací je v České republice velký. Bez finanční podpory z Evropské unie by se mnoho projektů nerealizovalo. V diplomové práci je zkoumán vliv evropských dotací na rozvoj vybraného regionu za minulé programové období 2007 - 2013. Toto období je pro Českou republiku obdobím, které absolvovala celé, a přineslo větší možnosti v čerpání dotací.
Analysis of the impact of the spending of European subsidies on the development of the selected region
Keywords: regiony; regionální rozvoj; regionální politika; evropské dotace; místní akční skupina; regions; regional development; regional policy; European subsidies; local action group