Dekadentní dandy Arthur Breisky - Rédlová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se snaží nahlédnout do života a díla kritika a esejisty Arthura Breiskyho. Tento autor, častokrát opomíjený, zásadním způsobem přispěl k proměně profilu kritické části Moderní revue. Jako jediný u nás také rozvinul filozofii dandysmu, která se značně v jeho dílech, ale i v životě odráží.
Decadent Dandy Arthur Breisky
Keywords: Breisky, Arthut; dekadence; mystifikace; dandysmus; decadence; mystification; dadyism