Vývoj legislativy odpadového hospodářství v České republice - Josková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá vývojem legislativy nakládání s odpady v České Republice. V první části se práce zabývá situací odpadového hospodářství před prvním legislativním ustavením, dále je popisována první legislativní úprava odpadového hospodářství v zemích Evropské unie a řešení otázky odpadů v mezistátních koncepcích. Je zmíněna také historická situace v ČR. V dalších částech práce podrobně popisuje aktuální právní úpravu odpadového hospodářství. Poslední část práce je zaměřena na konkrétní obec, a to nakládání s odpady ve městě Hradec Králové.
Development of waste management legislative in the Czech Republic
Keywords: odpady; legislativa; odpadové hospodářství; waste; legislative; waste management