Finanční analýza dceřiných společností vybraného podniku - Ďalogová, Anna (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou výkonnosti dvou dceřiných společností vybraného podniku. Cílem práce je porovnat finanční zdraví a výkonnost obou společností a identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují jejich hospodaření. Pro analýzu byly použity metody finanční analýzy, jako je analýza finančních ukazatelů. Výsledky analýzy ukázaly, že jedna ze společností vykazuje vyšší rentabilitu, ale také vyšší zadluženost, zatímco druhá společnost je stabilnější, ale s nižším růstovým potenciálem.
Financial analysis of subsidiaries of the selected company
Keywords: finanční analýza; dceřiné společnosti; účetní výkazy; finanční ukazatele; zadluženost; rentabilita; bonitní a bankrotní modely; financial analysis; subsidiaries; financial statements; financial ratios; indebtedness; profitability; creditworthiness and bankruptcy models