Možnosti krytí rizik nesplácení hypotečních úvěrů pojistnými produkty - Čejková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na hypoteční trh v České republice, zejména na rizika spojená se splácením hypotečních úvěrů. Teoretická část pojednává o hypotečních úvěrech obecně a o produktech, kterými je možné krýt rizika nesplácení hypotečních úvěrů. Praktická část pak porovnává pojistné produkty u vybraných bank a pojišťoven. Srovnává ceny produktů, jejich výhody a nevýhody a navrhuje řešení, jak minimalizovat rizika spojená s nesplácením hypotečních úvěrů.
Options of Cover of Risks of Insurance Products Mortage
Keywords: hypoteční úvěry; pojištění schopnosti splácet; úroky; rizika; mortgagae loans; payment protection insurance; interest; risk