Péče o osoby s duševním onemocněním v Pardubicích - Řezníčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče o osoby s duševním onemocněním v Pardubicích, se zaměřením na organizaci Péče o duševní zdraví a snaží se přiblížit, jak probíhá inkluze osob s duševním onemocněním. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část je věnována duševnímu onemocnění. Popisuje historii organizace Péče o duševní zdraví a její současný stav. Zaměřuje se na sociální služby a podporu a intervenci duševně nemocným a nahlíží do problematiky reformy péče o duševní zdraví. Praktická část je zaměřena na inkluzi osob s duševním onemocněním do společnosti. Kvalitativní výzkum byl proveden prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s klienty a zaměstnanci organizace Péče o duševní zdraví.
Caring for someone with mental illness in Pardubice
Keywords: duševní onemocnění; Péče o duševní zdraví; sociální služby; inkluze osob s duševním onemocněním; mental illnes; organization Péče o duševní zdraví; social services; inclusion of people with mental illnes