Discipline in ELT classrooms - Nováková, Alice (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá problematikou kázně v hodinách anglického jazyka.Teoretická čás definuje pojem kázeň a analyzuje kontext sociálního chování žáků ve třídě. Další kapitoly se zabývají identifikací nevhodného chování a jeho příčinami. Práce dále podává přehled o strategiích a postupech orientovaných nejen na předcházení kázeňských problémů, ale i na efektivní řešení těchto problémů.
Kázeň v hodinách anglického jazyka
Keywords: výuka angličtiny; kázeň; sociální chování; prevence