Problematika mobbingu uvnitř týmů sester na pracovištích intenzivní medicíny chirurgických oborů - Šrámová, Leona (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku mobbingu uvnitř týmů sester, které poskytují intenzivní péči na pracovištích intenzivní medicíny chirurgického typu. Práce ověřuje konkrétní typ útoku, kterému respondent nejčastěji čelí. Dále nabízí psychické i fyzické reakce organismu jako následek mobbingu a také mapuje, jak postižený hodlá problém řešit.
The issues of mobbing in nursing teams in the workplace of intensive medicine in the surgical field
Keywords: mobbing; kolektiv sester; chirurgicky zaměřená pracoviště intenzivní medicíny; psychické a fyzické reakce organismu; akreditace; the team of nurses; surgically directed workplaces of intensive medicine; psychological and physical reactions of the organism; accreditation