Léčba otrav těžkými kovy - Karban, Rostislav (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem bakalářské práce je přiblížit čtenáři problematiku těžkých kovů ať už z historického nebo současného hlediska a jejich využívání či zneužívání. Poukazuje na rozdíl mezi pojmy "těžký" a "toxický" kov. Zejména potom na jejich potřebný a naopak kontraproduktivní význam pro lidský organismus. Dále se zaměřuje na antidota používaná k léčbě při intoxikacích některými z nich.
Treatment of poisoning by heavy metals
Keywords: těžké kovy; otravy; toxicita; léčba; kazuistika; heavy metal; poisoning; toxicity; treatment; casuistic