Povědomí laické veřejnosti o činnosti záchranné služby - Bastyan, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké je povědomí laické veřejnosti o činnosti záchranné služby. Teoretická část se věnuje historii zdravotnické záchranné služby v České republice a popisuje její vývoj od počátků až po současnost. Práce se nadále zabývá organizací a legislativou týkající se zdravotnické záchranné služby. Praktická část je zaměřená na zjištění informovanosti veřejnosti o činnosti záchranné služby. Vychází z dotazníků, které byly vyplněny laickou veřejností. Praktická část obsahuje stanovené výzkumné otázky a výsledky jednotlivých otázek z anonymního dotazníku. Výsledky jsou znázorněny pomocí grafů nebo tabulek.
Laic public awareness on the activities of rescue services
Keywords: zdravotnická záchranná služba; zdravotnický záchranář; přednemocniční péče; integrovaný záchranný systém; emergency medical service; paramedic; prehospital care; integrated rescue system