Racionalizace práce na trati Tábor - Písek - Krasnická, Karin (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá snížením provozních nákladů cestou úspory živé práce, zvýšením bezpečnosti vlakové dopravy a zvýšením efektivnosti procesu řízení dopravy. V úvodní části je popsán současny stav trati a dopraven, jak po stránce technické, tak i personální. Vlastní řešení problematiky vychází z analytické části a cestou organizačních a investičních opatření hledá optimální řešení. Návrhem řešení je zavedení dálkového ovládacího silničního i traťového zabezpečovacího zařízení ESA 11 na celé trati s umístěním vlastního počítačového jádra stavědla ESA 11 do centrální stavědlové ústředny situované v UŽST Tábor. Uvedeným řešením je docíleno úspor 72 pracovníků.
Work rationalization on railway-track Tábor - Písek
Keywords: železniční doprava; racionalizace; ESA 11; přejezdová zabezpečovací zařízení