O prevencii, slobode a ich kontextoch - Škoviera, Albín (My University, 2020)
Autor sa v článku zamýšľa nad pojmom prevencia v jej rôznych podobách. Vyslovuje a zdôvodňuje pochybnosti nad tým, čo sa prevenciou nazýva, ale pritom je to v skutočnosti kontrola s možnosťou represie. Autor je presvedčený, že skutočná prevencia je ponuka , ktorú človek slobodne príjme, pretože je rozumná a zmysluplná.
O prevenci, svobodě a jejich kontextech
Keywords: prevencia; kontrola; sloboda; kontextualita; prevence; kontrola; svoboda; kontextualita