Diabetes mellitus - Láníková, Helena (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována charakteristice onemocnění diabetes mellitus. Práce se zaměřuje na historii onemocnění, rozdělení diabetu do skupin, příznaky, diagnostiku a léčbu diabetu. V závěru se bakalářská práce zabývá komplikacemi způsobenými diabetem a prevalencí v České republice a ve světě.
Diabetes mellitus
Keywords: Diabetes mellitus; glucose; insulin; diabetes cure; oral antidiabetics; complications; glukóza; léčba diabetu; komplikace