Vlastnická restrukturalizace firem jako zdroj pozitivních ekonomických efektů - Kampf, Luboš (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce podrobně pojednává o problematice restrukturalizace vlastnických vztahů. Jsou zde vysvětleny pojmy podniková restrukturalizace, finanční restrukturalizace a jejich vzájemné vztahy. Dále se zabývá strategickými aliancemi typu joint venture a holding a ochranou hospodářské soutěže, včetně uvedení praktického příkladu holdingu, kterým je skupina Agrofert.
Restructuring ownership relationships of firms as a source of positive economic effects
Keywords: restrukturalizace; restrukturalizace podniku; fúze; akvizice; joint venture; holding; ochrana hospodářské soutěže; Úřad pro ochranu hospodářské soutěže