Korozně inhibiční účinnost nátěrů s obsahem kovového zinku a pigmentů nekovového charakteru. - Černošek, Petr (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá studiem vlastností nátěrů s obsahem částic Zn v kombinaci s různými vodivými pigmenty. Práce se zaměřuje na porovnání fyzikálně-mechanických vlastností a antikorozní účinnosti nátěrových filmů po zrychlených korozních zkouškách.
Corrosion inhibitory coatings with content metal zinc and pigments nonmetallic character.
Keywords: Antikorozní pigment; zinkový prach; vodivý polymer; urychlené korozní zkoušky; anticorrosive pigment; zinc dust; conductive polymer; accelerated corrosion tests