Motivace a metody rozvoje čtenářství žáků druhého stupně ZŠ - Javůrková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Závěrečná práce s názvem Motivace a metody rozvoje čtenářství žáků druhého stupně základní školy se zaměřuje především na problematiku dětského čtenářství žáků druhého stupně ZŠ. V rámci školního prostředí se věnuje metodám a možnostem motivace, které školní výuka nabízí a umožňuje, a které podporují rozvoj dětského čtenářství. Druhá část práce se věnuje vlastnímu výzkumu čtenářství žáků na druhém stupni ZŠ. Ke zmapování dané situace bylo využito dotazníkového šetření.
Keywords: čtenářství; výukové metody; čtenáři; základní škola