Škola, kostel, hostinec jako zdroje kulturního života na venkově - případ obce Libchavy - Šedová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je rozdělena do sedmi kapitol. První kapitolou je Úvod, kde osvětluji, proč jsem si dané téma vybrala, čím je zajímavé a jak ho budu zpracovávat. V druhé kapitole rozebírám stěžejní pojem celé práce – Kultura, a to nejdříve jako celek a v následujících podkapitolách se zabývám kulturou v ČR. Třetí kapitola je věnována občanské společnosti, jejímu vývoji a situaci u nás. V kapitole čtyři stručně popisuji pojem Sociální kapitál, který s vybraným tématem úzce souvisí. Kapitoly pět a šest jsou věnovány Sociologii vesnice, kde v šesté kapitole popisuji konkrétně obec Libchavy. Sedmá kapitola je věnována terénnímu výzkumu v Libchavách a čtenáře v jednotlivých subkapitolách seznamuji s cílem výzkumu, stanovenými hypotézami, celým průběhem výzkumu a samozřejmě s vyhodnocením.
School, church, inn as a source of cultural life in the countryside - the case of the village Libchavy
Keywords: kultura; venkov; občanská společnost; lokální kultura; obec Libchavy; sociální kapitál; culture; country; Civil Society; local culture; village Libchavy; social capital