Charakteristika a vlastnosti galvanických článků - Daněk, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářskou část můžeme rozdělit na dvě části. První část se zabývá charakterizováním elektrochemických zdrojů proudů, jejich rozdělením a stručným popisem. Pojednává také o principech fungování těchto článků a zhodnocení jejich výhod a nevýhod. V druhé části jsou změřeny nabíjecí a vybíjecí charakteristiky některých typů těchto akumulátorů při různých hodnotách proudu. Výsledky jsou zhodnoceny a porovnány s údaji výrobce.
Characteristics and properties of galvanic cells
Keywords: baterie; akumulátor Ni-MH; Li-ion; charakteristiky vybíjející a nabíjející; charakterizace galvanických článků.; battery; accumulator Ni-MH; Li-ion; discharge and recharging characteristics; characterization of galvanic cells