Princip proporcionality v judikatuře správních soudů - Burešová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je analýza využití principu proporcionality v právní argumentaci správních soudů. Praktická část bude věnována kvantitativní analýze judikatury správních soudů zohledňující princip proporcionality, u vybraných rozsudků, coby případových studií, bude provedena analýza kvalitativní.
Principle of proportionality in the case law administrative courts
Keywords: právní principy; právní normy; proporcionalita; správní soudy; rozsudek; legal principle; legal norm; proportionality; administrative courts; judgment