Opravárenské činnosti v podniku strojírenského průmyslu - Jansová, Romana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá opravárenskými činnostmi v podniku ESAB Vamberk s.r.o a možnostmi jejich zlepšování. Práce v teoretické části charakterizuje základní pojmy, jako je údržba a oprava, systémy oprav, organizační zabezpečení údržby, financování údržby, kontrola údržby a možnosti zlepšování údržby. V praktické části popisuje výsledky výzkumu zaměřeného na zmapování opravárenských činností a možnosti jejich zlepšování v podniku strojírenského průmyslu. Navazující praktická část popisuje údržbu v podniku, organizaci údržby, používané systémy údržby i proces plánování, realizace, kontroly a hodnocení údržby. Nakonec je popsáno, jak podnik v současnosti pracuje na zlepšování údržby a uvedeny návrhy na další zlepšování.
Maintenance activities in industrial engineering
Keywords: maintenance; repair; repair standards/norms; maintenance management; maintenance improvement; údržba; oprava; normy oprav; management údržby; zlepšování údržby