Syntéza nových N,N,P(Y)-chelatujících ligandů - Sochůrek, Michal (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá syntézou a charakterizací nesymetrických N,N,P(Y) ligandů. Teoretická část práce poskytuje literární rešerši zaměřenou na různé syntetické přístupy k přípravě těchto ligandů a jejich využití v koordinaci přechodných i nepřechodných prvků, zejména prvků 14. skupiny. Dále se věnuje jejich aplikacím v katalýze vybraných reakcí.
Synthesis of new N,N,P(Y)-chelating ligands
Keywords: nesymetrické N,N,P(Y) ligandy; syntéza; koordinace; katalýza; spektroskopická charakterizace.; asymmetric N,N,P(Y) ligands; synthesis; coordination; catalysis; spectroscopic characterization