Využití podtlakové terapie v traumatologii - Hanousková, Anna (Univerzita Pardubice, 2018)
Teoretická část popisuje proces hojení rány, princip podtlakové terapie a přípravu pacienta na léčbu. Do výzkumné části je zahrnuto pět kazuistik pacientů léčených podtlakovou terapií zobrazených převážně ve fotodokumentaci. Práce je zaměřena nejen na specifika ošetřovatelské péče, ale především na subjektivní vnímání pacientů při využití podtlakové terapie. Praktickým výstupem práce je přehledný informační leták pro pacienty léčené podtlakovou terapií.
The use of Vacuum therapy in traumatology
Keywords: hojení ran; nehojící se rána; ošetřovatelská péče; pacient; podtlaková terapie; wound healing; non-healing wound; nursing care; patient; vacuum therapy