Zájmy žáků základních škol od šesté do deváté třídy - Kosová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Závěrečná práce je zaměřena na zjištění zájmů chlapců a dívek od 6. do 9. třídy základních škol Pecky, Nové Paky a Jičína. Z tohoto cíle by mělo vyplynout, zda existuje rozdíl mezi školou vesnického a městského typu. Teoretická část je věnována charakteristice žáků školního věku, jejich rozumovému, fyziologickému, citovému a sociálnímu vývoji. Dále je zde vysvětlen pojem volný čas, funkce výchovy mimo vyučování a jaké mají žáci možnosti vyžití v rámci volného času. Praktická část je zaměřena na průzkumné šetření, které bude provedeno na základě dotazníku. Podle tohoto dotazníku mají být zjištěny jednotlivé zájmy dívek a chlapců základních škol Pecky, Nové Paky a Jičína.
Interests of students attending primary schools - class 6 - class 9
Keywords: volný čas; znaky volného času; instituce pro volný čas; citový vývoj; sociální vývoj; zájmy žáků; free time; signs of free time; institutions of free time; emotional development; social development; student´s interests