Zajištění obchodního případu z pohledu silniční přepravy nebezpečných věcí v podniku chemického průmyslu - Černá, Marie (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá přepravním procesem v silniční nákladní přepravě nebezpečných věcí. V teoretické části je provedena rešerše odborné literatury zaměřená na charakteristiku základních pojmů v dopravě a přepravě, na specifika při přepravě nebezpečných věcí s ohledem na mezinárodní dohodu ADR a na outsourcing v dopravě. V další části práce je popsán přepravní proces v silniční nákladní přepravě s ohledem na nebezpečné věci. V praktické části je na základě výsledků provedeného šetření metodou hloubkových rozhovorů podle scénáře dotazování s vybranými pracovníky firmy popsán, analyzován a zhodnocen přepravní proces nebezpečných věcí v silniční nákladní přepravě. V závěru práce jsou navrhnuty možnosti pro zlepšení daného přepravního procesu.
Ensuring of business transaction in road transportation of hazardous things in chemical company
Keywords: přeprava; doprava; přepravní proces; outsourcing; nebezpečné věci; transportation; transport; transportation process; hazardous things