Islámská menšina v České republice - Schreiberová, Hana (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se snaží postihnout problematiku islámu a muslimské menšiny v České republice. Zabývá se jak samotnými pojmy islám, muslimové a menšina, tak i historií a především současným postavením muslimů a muslimských organizací u nás.
Islamic community in the Czech Republic
Keywords: Islám; muslimové; národnostní menšiny; organizace; Česká Republika