Odvolání v daňovém řízení - Seidlová, Dorota (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce je analýza právní úpravy odvolání coby řádného opravnému prostředku v daňovém řízení a jeho odchylky od správního řízení. Analyzována bude judikatura správních soudů s důrazem na postup odvolacího orgánu při hodnocení nezákonnosti prvoinstančních rozhodnutí. Při analýze budou použity právně-hermeneutické metody výkladu právních předpisů. Budou zhodnoceny nejběžnější vady rozhodnutí vyskytující se v aplikační praxi a zvláštnosti oproti správnímu řízení.
Appeals in tax proceedings
Keywords: daňové řízení; odvolání; správce daně; odvolací správní orgán; dokazování v odvolacím řízení; správní řízení; tax proceedings; appeal; tax administrator; appellate administrative authority; evidence in appeal proceedings; administrative proceedings