Analýza dojížďky za zaměstnáním v rámci ČR v kontextu udržitelnosti - Prokop, Viktor (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřena na analýzu dojížďky za prací v rámci České republiky v kontextu udržitelnosti. V práci je postupně vysvětlena problematika regionální politiky, historický vývoj dojížďky za prací, dále je v práci analyzována dojížďka do zaměstnání v rámci vybraného města a v rámci celé České republiky. V poslední části je provedeno dotazníkové šetření, které má za účel potvrdit vykonané analýzy, a následně je provedena analýza možných vlivů faktorů udržitelného rozvoje na dojížďku do zaměstnání.
The analysis of commuting to work in the context of sustainability within The Czech Republic
Keywords: dojížďky do zaměstnání; regionální politiky; migrace; udržitelné rozvoje; commuting to work; regional policy; migration; sustainable development