Model rozmístění základnových stanic sítě GSM - Kolín, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je věnována popisu jednotlivých částí GSM systému se zaměřením na technologii samotnou, spolu s vysvětlením jeho funkcí. Jejím cílem je také vytvoření aplikace zobrazující vysílače umístěné na mapě Pardubic, podle předem zadaných GPS souřadnic.
Base station location model of the GSM network
Keywords: mobile stations; base station subsystems; transmitters; cells; signal propagations; frequency bands; GSM; mobilní stanice; základnová stanice; vysílače; buňky; šíření signálů; frekvenční pásma