Směsné oxidické pigmenty na bázi Bi2O3 dopované zinkem - Těšitelová Kateřina; Šulcová Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je zaměřena na studium směsného oxidického pigmentu Bi1,5Zn0,5CeNbO7 pyrochlorového typu. Cílem bylo stanovit závislost barevných vlastností na teplotě výpalu připraveného pigmentu. Sloučenina byla aplikována do organického pojivového systému v plném tónu a keramické glazury.
The Mixed Oxide Pigments Based on the Bi2O3 Doped Zinc
Keywords: Pyrochlor; BZN systém; keramické pigmenty; CIE L*a*b*; Pyrochlore; BZN systém; ceramic pigments; CIE L*a*b*