Vývoj a aplikace metod DFT pro studium chemické reaktivity a katalýzy - Nachtigall, Petr (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce přinesla informace o struktuře a koordinaci iontů přechodných kovů ve vysokosilikátových zeolitech. V rámci studia procesů na povrchu křemíku byly analyzovány nedostatky klastrových a periodických modelů. Byl navržen mechanismus desorbce molekulárního vodíku z povrchu Si.
Keywords: katalyzátory; kvantově chemické metody; zeolity; křemík