Využití fondů EU pro rozvoj regionu (region Středočeský) - Bartoníčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována strukturální politice, jejím principům, cílům a nástrojům. Popisuje dvě programovací období, a to období současné (2007-2013) a minulé (2000-2006). Do období minulého pro ČR spadaly i předvstupní fondy, jelikož ČR přistoupila k EU až v roce 2004. V jednotlivých obdobích jsou popsány fondy, ze kterých se mohly čerpat finanční prostředky. V poslední části se práce zabývá využitím finančních prostředků pro vybraná města ve Středočeském kraji.
Using the structural funds for regional development (region Středočeský)
Keywords: Evropská Unie; programovací období; strukturální politika; Strukturální fondy; European Union; programming periods; Structural policy; Structural Funds