Řešení vybraných typů diferenciálních rovnic s podporou Matlabu - Mládek, Daniel (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zaměřuje na základní definici diferenciálních rovnic prvního a vyššího řádu a na studium numerických metod, zejména metody Runge-Kutta. Dále se zabývá zavedením těchto metod do programovacího prostředí Matlab.
Solving selected types of differential equations with Matlab support
Keywords: diferenciální rovnice; Matlab; numerické metody; metody Runge-Kutta; differential equations; Matlab; numerical methods; Runge-Kutta methods