Srovnání komfortních vlastností silničních vozidel se spalovacím motorem a elektrickým pohonem - Vaněk, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce je zaměřena na hodnocení komfortu silničních vozidel, s ohledem na druh pohonu. Dále je proveden rozbor konstrukčních odlišností mezi silničním vozidlem se spalovacím motorem a vozidlem s elektrickým pohonem. Dalším krokem je rešerše postupů a norem, které hodnotí komfort z pohledu vibrací a hluku. V praktické části práce je navržen experiment, který porovnává dvě obdobná vozidla s rozdílným pohonem.
Comparison of the Comfort Features of Road Vehicles with Internal Combustion Engines and Electric Drives
Keywords: jízdní komfort; hodnocení komfortu; silniční vozidla; elektrická vozidla; vibrace; hluk; driving comfort; comfort assessment; road vehicles; electric vehicles; vibrations; noise measurement