Restaurování malby na papíře a zhotovení technologické kopie - Goliková, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je věnována problematice papírových děl souvisejících se stavební konstrukcí. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Vůdčím tématem této práce je restaurování malby na papíře a zhotovení technologické kopie (praktická část). Práce je rozšířena o problematiku restaurování papírových děl (teoretická část). Část teoretická se zabývá především poškozením těchto děl a metodikou odstraňování degradačních projevů, které souvisejí se stavební konstrukcí.
Restoration of painting on paper and making of technological copy
Keywords: papír; stavební konstrukce; poškození; restaurování; malba; technologická kopie; paper; construction; damage; restoration; painting; technological copy