Číslicové zpracování signálů pasivních sledovacích systémů - Plšek, Radek (Univerzita Pardubice, 2011)
Tento text se zabývá číslicovým zpracováním signálů v systémech určených k monitorování a řízení leteckého provozu. Konkrétně se věnuje systémům založených na měření rozdílů časů příchodu signálů. Hlavní náplní a účelem práce je návrh a výběr algoritmů sloužících k extrakci parametrů signálu, jež jsou součástí uvedených lokalizačních systémů. Každý algoritmus je následně podroben numerické simulaci, jejímž výstupem je vyhodnocení přesnosti odhadnutých parametrů.
Digital signal processing for passive surveillance systems
Keywords: číslicové zpracování signálů; časoměrné systémy; pasivní radary; určení TDOA; odhady frekvence; digital signal processing; passive radars; TDOA measurement; frequency estimation