SPECT zobrazení presynaptických dopaminových transportérů v mozku u pacientů s m. Parkinson - úloha radiologického asistenta - Bekrová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá scintigrafickým zobrazením presynaptických dopaminových transportérů v mozku u pacientů s Parkinsonovou chorou. Jedním z hlavních záměrů práce je shrnutí základních informací a zároveň také zvýšení povědomí lidí o této nemoci. Dalším neméně důležitým cílem je vyzdvihnutí přínosu nukleární medicíny v oblasti diagnostiky Parkinsonovy choroby a objasnění práce radiologického asistenta v již zmíněném oboru nukleární medicíny.
SPECT imaging of presynaptic dopamine transporters in the brain of patients with Parkinson's disease - the role of a radiological assistant.
Keywords: Parkinsonova choroba; nukleární medicína; SPECT; radiologický asistent; Parkinson's disease; nuclear medicine; SPECT; radiological assistant