Současný stav a racionalizace trati Svitavy - Žďárec u Skutče - Končická, Květa (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem této bakalářské práce je popis současného stavu regionální tratě Svitavy –Žďárec u Skutče. Tato práce řeší racionalizaci této trati a zapojení staničních, traťových zabezpečovacích zařízení do dálkově ovládaného zabezpečovacího zařízení. Výstavbou dojde k úspoře pracovníků a k výraznému zvýšení bezpečnosti
Current state and rationalization of the route Svitavy - Žďárec u Skutče
Keywords: Rationalization; tracks; remote controls; interlocking plants; racionalizace; železniční traťě; dálková ovládání; zabezpečovací zařízení