Užití poměrové hmotnostní spektrometrie v lékařské diagnostice - Řeháková, Petra (Univerzita Pardubice, 2000)
Byl sestaven návrh na standardní operační postup na zjišťování motility žaludku a poločasu evakuace žaludku pomocí izotopové poměrové hmotnostní spektrometrie a substrátu oktanoátu sodného.
Isotope ratio mass spectrometry use in medically diagnosis
Keywords: žaludeční motilita; evakuace pevné potravy; poločas evakuace; dechové testy; Hmotnostní spektrometrie; oktanoát sodný