Kartografická vizualizace vybraných ekonomických ukazatelů Pardubického kraje - Drtinová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá tvorbou atlasu, ve kterém jsou vizualizována vybraná ekonomická témata na území Pardubického kraje. Byla vybrána vhodná ekonomická témata a získána potřebná data pro tvorbu map s ekonomickou tematikou. Na základě kartografických zásad byly vytvořeny mapy. Během tvorby atlasu byla zhotovena grafická šablona a maketa atlasu, která byla naplněna mapami. První část práce popisuje stav řešené problematiky, kde jsou uvedeny základní použité ekonomické, kartografické pojmy a atlasová tvorba. Dále je charakterizováno zájmové území a zjištěna dostupnost dat. Druhá část práce se věnuje samotné tvorbě atlasu.
Cartographic visualization of selected economic indicators of the Pardubice Region
Keywords: ekonomické ukazatele; mapové výstupy; regionální atlas; kartografie; obyvatelstvo; organizační struktura; makroekonomické ukazatele; ekonomická prognóza; Pardubický kraj; economic indicators; outputs map; regional atlas; cartography; population; organizational structure; macroeconomic indicators; economic forecasts; Pardubice Region