Vliv zpoplatnění silniční sítě na uživatele - Stefanovová, Sylvie (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou zpoplatnění silniční infrastruktury v České republice a vlivu na její uživatele. Charakterizuje dopravní infrastrukturu a tarifní politiku. Analyzuje zpoplatnění silniční sítě a současné dopravní situace. Práce popisuje a porovnává mýtný systém v České republice s okolními státy. V závěrečné kapitole jsou rozebrány náklady silniční dopravy a následně jsou podána doporučení k řešení této problematiky.
Influence of charging road network on users
Keywords: dopravní infrastruktura; dopravní situace; externality; mýtné systémy; poplatky; transport infrastructure; traffic situation; toll systems; charges