Mikrobiom zažívacího traktu člověka - Trebunskikh, Anastasiia (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce obsahuje základní informace o anatomii a fyziologie zažívacího traktu člověka. Věnuje se popisu střevního mikrobiomu a jeho vlivu na tělo člověka. Práce popisuje čtyři onemocnění člověka a jejich spojení se střevním mikrobiomem a imunitou. Jsou to obezita, Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida a intolerance laktózy
Human Gut Microbiome
Keywords: mikrobiom; zažívací trakt; Střevo; onemocnění; intolerance laktózy; microbial; digestive tract; intestine; disease; lactose intole