Vliv imunosupresiv na biochemické děje v organismu - Karabec, Matěj (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na imunosupresiva a jejich vliv na biochemické děje v organismu. V úvodu práce je stručně sepsán historický vývoj jednotlivých imunosupresiv. Následně jsou vysvětleny základní pojmy, mezi které patří imunitní systém, imunosuprese a imunosupresiva. Koncept celé práce je založen na obecném popisu vybraného imunosupresiva, jeho mechanismu účinku a popisu nežádoucích účinků.
The Influence of Immunosuppressive Drugs on Biochemical Processes in the Body
Keywords: imunosupresiva; mechanismus účinku; nežádoucí účinky; T-lymfocyt; cytokiny; immunosuppressants; mechanism of action; side effects; T-lymfocyte; cytokines